Image module
Image module

HAKKIMIZDA

 

Bilindiği gibi ülkemizin geleneksel bir gıda maddesi olan bulgur fabrikasyon anlamda Türkiye’de 1970’li yıllarda üretilmeye başlanmıştır.

Fabrikamız iç Anadolu bölgesine bulunan Konya ili Ereğli ilçesinde 1996 yılında kurulmuş olup her geçen yıl gelişmekte olan teknolojiyle kendini yenileyerek doğal ve kaliteli bulgur üretimini o günden bu güne kadar sürdürmektedir.

Fabrikamız taş değirmenlerde kırılarak en doğal şekilde üretilen bulguru İç Anadolu bölgemizde yetiştirilmekte olan en kaliteli durum buğdaylarından her yıl satın alarak stoklarına eklemektedir.

Bulgur üretilmek üzere satın alınan buğday paketleme safhasına gelinceye kadar her bir safhasında büyük bir titizlik ve kalite kontrollerinden geçirilerek, ürünlerimizin standart, kalite ve lezzetline dikkatle büyük önem verilmektedir.

İşletmemiz Türk gıda kodeksi ilgili yasal mevzuatlar ve Bulgur tebliğine göre üretim yapmaktadır.

ISO-9001 kalite yönetim sistemine ve ISO-22000 gıda güvenliği yönetim sistemine sahip olan şirketimiz, kuruluşundan bu güne kadar kalitesinden taviz vermemiş, müşteri memnuniyetini ön planda tutmaktadır.

Kaliteli ve doğal üretimi ile yurtiçi ve yurt dışı piyasalarına hizmet vererek ülke ekonomisine katkıda bulunan, tamamen yerli sermaye ve 16 çalışan personeli ile ticari hayatını devam ettirmekte olan Ethemoğlu Bulgur yıllık ortalama 7.500 ton buğday tüketimiyle bölge çiftçileri içinde bir pazar oluşturmaktadır.

Tesisimiz 1000 tonluk kapalı hammadde deposu, 5.000 tonluk hammadde silosu ve yine 800 tonluk kapalı mamul deposuna sahiptir. Günlük bulgur üretimimiz 50 ton olup istenildiğinde bu kapasite artırılabilmektedir.

Özellikle bölgemizde yetiştirilmekte olan durum buğdayından üretmiş olduğumuz bulgurun besin değerine bakacak olursak, sert buğdayın orta kısmında bulunan protein ve azot miktarının nişastaya göre daha fazla oranda bulunması nedeni ile diğer gıda maddelerine göre daha besleyici olma vasfını kazanmıştır.

Makarna ve diğer hububat ürünlerine göre üstünlüğü ise, bulgur üretiminin kaynatma safhasının buhar basınçlarıyla yapılması neticesinde buğdayın dış kabuğunda bulunan önemli minerallerin bilhassa potasyum ve fosforun buğdayın özüne doğru inmesi ve soyulma esnasında bulgurun bünyesinde kalmasıdır. Üretmiş olduğumuz bulgurun da besleyici özelliği buradadır.

Yine fabrikamızda üretilen bulgurunun diğer bir özelliği de bölgemizdeki kaliteli durum buğdaylarından üretildiğinden, doğal renkli olup, renklendirici içermemesidir.

Protein yönünden oldukça zengin olan ve yöremizin sert buğdayından imal edilen ürünlerimiz Türk ve dünya sofralarını süslemekte olup, her geçen gün ülkemizde ve ülke dışında tercih edilerek ilk beşe girmeyi başarmış bir marka durumundadır.

Firmamız, üretmiş olduğu bulgurun gerek ülke içinde tercih edilmesi gerekse ülke dışına beğeniyle ihraç edilerek sağlıklı bir ürün olarak tüketilmesinde rol almaktan büyük onur duymaktadır.

Doğal bir şekilde üretmiş olduğumuz bulgurumuzu afiyetle tüketmeniz dileği ile….

Saygılarımızla.

ETHEMOĞLU BULGUR VE GIDA SANAYİ A.Ş.